V souladu s běžnou praxí, pro většinu internetových stránek, skladujeme žádosti HTTP zaslána na náš server. To znamená, že známe veřejné IP adresy, ze kterých uživatelé prohlížejí informační obsah našich stránek. Prohlížené zdroje jsou identifikovány adresou URL. Známe také:

• čas příchodu žádosti,
  • čas odeslání žádosti,
  • jméno stanice zákazníka - Identifikace probíhá pomocí protokolu HTTP,
  • informace o chybách, které se vyskytly při provádění transakce HTTP,
  • adresu URL stránky dříve navštívené uživatelem (odkazujícího linku)
  • Informace o prohlížeči uživatele.

Tyto údaje nejsou spojeny s jednotlivými osobami prohlížejícími naší strany. Aby byla zajištěna co nejvyšší kvalita služeb, zkoumáme soubory protokolu s cílem určit, jaké stránky se navštěvuje nejčastěji, jaké webové prohlížeče jsou používány, zda struktura stránky neobsahuje chyby, atd.

Použití údajů

Shromážděné logy jsou uloženy na dobu neurčitou jako pomocný materiál používaný ke správě webu. Informace obsažené v nich nejsou sdělovány nikomu jinému než osobám oprávněným ke správě serveru. Na základě souborů logů vytvořeny jsou statistiky představujíci státní podporu ve správě. Kolektivní shrnutí v podobě těchto statistik neobsahují žádné identifikační vlastnosti návštěvníků stránky.

1. přizpůsobení webového obsahu preferencím uživatelů služby a optimalizaci využití webových stránek; zejména tyto soubory umožňují rozpoznat Uživatele přístroje a správně zobrazit webovou stránku nastavenou podle jeho individuálních potřeb;
    2. udržení relace Uživatele stránek (po přihlášení), díky které Uživatel nemusí na každé stránce znovu zadávat přihlašovací jméno a heslo - v případě, že služba umožňuje přihlášení;
    3. uložení přihlášení na počítači - v případě, že služba umožňuje přihlášení a Uživatel vybral opci pamatovat přihlášení;