Ewita

Data dodania: 28.02.2019 r.

Ewita

Ewita nikdy neslyšela o zákonu o ochraně zvířat ani o minimálních životních podmínkách pro chov hospodářských zvířat. Sedí pokorně v příliš těsné komůrce, uvázaná na příliš krátkém lanu, bez slamy pod zanedbanými kopyty. V tomto věku už ví, že kůň na vesnici musí poslouchat a že pokud je zdvořilý, nikdo ho nebude bít. Alespoň ne tak často.

Majitel, jednoduchý chlap, koupil Ewitu na trhu před dvěma lety. Měla dělat na poli a porodit hříbata. A tak to dělala. Od nevidím do nevidím. Nikdo jí nevěnoval pozornost, nemyslel na to, jestli je pro ni dodávka dřeva příliš únavná. Nikdo se nezajímal o to, jestli je příliš těžká. Žila jako obyčejný venkovský kůň. A tento má pracovat a přinášet zisk, nepůsobit žádné problémy.

Majitel byl s její prací spokojen. Ale přetěžovaná klisna potratila. Jednou, pak zase a zase... Během dvou let neporodila hříbě. Zanedbaná kopyta bolela a Ewita začala kulhat.

Majitel nechce léčit kulhavou kobylu. Nechce ji už mít u sebe. Vypočítal, že pokud by mu Ewita nemohla dát hříbě, bylo by lepší ji prodat na jatka. Koupí mladší kobylu za peníze, které obdrží.

Ewita je zanedbaná, unavená. Kůň, který neměl lehký život. Kůň, který v rámci odměny za těžkou práci byl odsouzen k porážce.

Dali jsme majiteli zálohu. Pokud zaplatíme částku 4 200 PLN do 18. března, Ewita bude naživu. Pomozte prosím změnit její osud. Dnes je pro ni důležitá každá koruna.

18.03.2019

Ewita děkuje. Protože výkup koně je teprve začátek pomoci, další prostředky, které dostaneme s titulem

"Ewita" budou určeny na veterináře, kováře, krmivo, seno a slámu.

červenec 2019

Po rehabilitaci Ewita odjela do nového domova.

Poskytněte dar pro "Ewita"